Vodstvo

Boris Podobnik, Ph. D

Predsjednik

Dr. Boris Podobnik je profesor ekonomije na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta i profesor matematike na Sveučilištu u Rijeci. Ujedno je i prodekan za znanost na ZŠEM-u i voditelj dodiplomskog smjera Poslovna Analitika. Profesor je i na Luxembourg School of Business. Surađivao je i još surađuje sa Sveučilištem Boston, Sveučilištem Harvard, Nacionalnim sveučilištem Singapur, Tokyo University of Information Sciences i mnogim drugim.

Član je Ekonomskog savjeta i Nadzornog odbora UGP-a. Ima i paušalni obrt.

“Mi trebamo ekonomsko povezivanje privatnog sektora jer je ono jedini jamac da će privatni sektor biti dovoljno robustan u budućim ekonomskim neverama, a njih će biti. Također, povezivanjem možemo smanjiti troškove nabave i tako konkurirati  velikim firmama. 

Pridružite nam se i krenimo zajedno. Pojedinačni interes ne isključuje da brinemo jedni o drugima i zato budimo vuci poduzetništva, a ne ovce koji svu šišaju i muzu. Zajedno možemo sve, samo je vrijeme da to shvatimo i povežemo se.”

Branka Prišlić

Upraviteljica

Branka je po struci diplomirana inženjerka tekstilne tehnologije, a trenutno dovršava i poslijediplomski studij na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Dugogodišnje iskustvo u radu s poduzetnicima i udruženjima stekla je radeći u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Posljednjih nekoliko godina u Zagrebu bavi se organiziranjem Međimurskog gospodarskog foruma i okupljanjem Međimuraca iz gospodarskog, znanstvenog, sportskog i kulturnog života. Više od 16 godina kontinuirano surađuje s nekoliko televizijskih produkcija u kreiranju i vođenju emisija različitih tema.

Danko Bačelić

Član upravnog odbora

Danko Bačelić osnivač je i suvlasnik specijalizirane obiteljske tvrtke Bačelić d.o.o koja uspješno brodi na hrvatskom tržištu kao lider u prodaji boja i lakova i materijala za završnu obradu u graditeljstvu već punih 30 godina. Aktivan je član i Udruge Glas poduzetnika a za sebe kaže: „Kao mnoga djeca sa sela nisam bio u mogućnosti obrazovati se na visokim učilištima unatoč snažnoj želji, stoga danas u zrelim godinama svoju energiju i kapital usmjeravam u razvoj vlastite „Bačelić“ akademije nastojeći tako omogućiti svakom svome djelatniku i partneru stjecanje znanja i kontinuiranog usavršavanja. Kao uspješni poduzetnik senior želim kroz svoju aktivnu ulogu u Zadruzi potaknuti kolege na standardizaciju i kontinuirana poboljšanja poduzetništva kao lokomotive razvoja našega društva u cjelini.”

Njegova osobna mantra ga nosi kroz život: „Ostavi svoj trag dajući svoje znanje i energiju u cilju izgradnje boljeg i humanijeg društva.”

Ratko Čoporda

Član upravnog odbora

Ratko Čoporda diplomirani je dizajner i vlasnik te direktor tvrtke H2 komunikacije koja se bavi proizvodnjom namještaja za prodajna mjesta. Tvrtka zapošljava 22 ljudi i ostvaruje preko 60% izvoza.

Izvan posla Ratko je član sam Rotary Cluba Samobor, Udruge Glas Poduzetnika, Zadruge Dobra Zemlja te savjeta humanitarne udruge za pomoć Ukrajini Dobro Dobrim Dodo.

Lana Šiljeg

Članica upravnog odbora

Lana je osnivačica i direktorica škole stranih jezika West End u Zagrebu, koja već 17 godina organizira tečajeve za građanstvo i korporacije. Isprofilirala se kao Business English Trainer u radu s poduzetnicima i liderima, prvenstveno u high-tech industriji. Okuplja tim od 15 jezičara i koordinatora, kojima je ujedno i mentor u vještinama poučavanja i organizacije poslovanja. Mentorstvo smatra ključem uspjeha pojedinaca i tvrtki – znanje i kreativnost stvaraju bolji svijet. Lana je autorica je nekoliko cjelovitih programa iz engleskog jezika.

Diplomirala je engleski jezik i književnost i povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, nastavnički i znanstveni smjer.

Vuk Vuković

Član nadzornog odbora

Vuk Vuković je CEO i suosnivač Oraclum Intelligence Systems Ltd, data science tvrtke sa sjedištem u Cambridgeu u Velikoj Britaniji. Tvrtka je nastala 2016. godine na temelju znanstvene inovacije trojice osnivača putem koje su razvili novi način anketiranja i istraživanja tržišta korištenjem društvenih mreža. Na temelju prediktivnih modela za anticipiranje učinaka ključnih događaja uspješno su predvidjeli Brexit i pobjedu Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima 2016. godine. 

Vuk je doktorirao političku ekonomiju 2019. godine na Oxfordu nakon dvije i pol godine s najvišim pohvalama. Trenutno, svoj doktorat pretvara u knjigu pod nazivom Elite Networks: The Collusion between Politicians and Firms and Its Consequences on Inequality. Magistrirao je političku ekonomiju 2011. godine na London School of Economics, a diplomirao je ekonomiju 2010. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Tijekom studiranja usavršavao se na ljetnim školama na Harvardu (2010.) i Berkeleyu (2009.) te je bio gostujući istraživač na Cambridgeu 2013. godine. Sretno je oženjen i ima troje djece.

Dražen Orešćanin

Član nadzornog odbora

Dražen Oreščanin jedan je od troje osnivača i partnera u tvrtki Poslovna inteligencija, vodećeg implementatora analitičkih IT sustava u Hrvatskoj i regiji s gotovo 150 zaposlenih u Hrvatskoj i tvrtkama-kćerima u Velikoj Britaniji, Austriji, Srbiji, Crnoj Gori, BIH i Sloveniji. 

U Poslovnoj inteligenciji je od osnivanja tvrtke 2001. godine na poziciji direktora Strategije i razvoja, a od 2010. godine na poziciji Predsjednika Uprave. Odgovoran je za razvoj novih tržišta, ostvarivanje i razvoj odnosa sa strateškim partnerima te razvoj novih proizvoda i usluga. Završio je poslijediplomski studij primijenjenog računarstva na FER-u (M.Sc) i pohađa doktorski studij. Od 2013. do 2015. godine bio je član Upravnog odbora Udruge hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera CISEx-a. Sretno je oženjen i otac jednog djeteta. 

U slobodno vrijeme bavi se biciklizmom. Jedan je od pokretača Inicijative Glas poduzetnika, a od 2020. do 2022. bio je izvršni direktor udruge Glas poduzetnika.

Hrvoje Bujas

Član nadzornog odbora

Hrvoje Bujas jedan je od troje osnivača i partnera u tvrtkama Pravi Klik d.o.o. i Siguran Klik d.o.o. Navedene tvrtke stoje iza brendova kao što su CrnoJaje.hr – vodeći eCommerce site baziran na uslugama u RH, GoHome – tražilica nekretnina koja trenutno posluje u 7 zemalja (Hrvatska, Slovenija, BiH, Italija, Češka, Slovačka i Srbija) te Osiguraj.me – online kupnja polica auto osiguranja. 

Završio je Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Jedan je od inicijatora i suosnivača CISEx-a (Udruge hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera), a od 2011. do 2013. bio je Predsjednik i član Upravnog odbora. Sretno je oženjen i otac dva sina. Jedan je od pokretača Inicijative Glas poduzetnika.

Mislav Bašić

Član nadzornog odbora

Mislav Bašić je osnivač, CEO i glavni arhitekt u uspješnom arhitektonskom birou 4uHa, koji broji preko 20 zaposlenih. Ovlašteni je arhitekt, ovlašteni energetski certifikator, stalni sudski vještak za graditeljstvo i procjenu nekretnina, licencirani agent za prodaju nekretnina, a trenutno pohađa MBA studij na Cotrugli Bussines school.  

Od prvih dana osnivanja arhitektonskog biroa 2011. godine uspješno radi na različitim tipologijama projekata, od obiteljskih kuća i interijera poslovnih prostora, do hotela i poslovnih zgrada. 4uHa kao jedan od najpotentnijih biroa u regiji kontinuirano raste i djeluje društveno aktivno. Tako su se 4uHa vrlo ozbiljno angažirala u potresom pogođenim područjima, a kontinuirano se trude sudjelovati u društveno korisnim i humanitarnim akcijama.

Ivana Matić

Članica nadzornog odbora

Ivana Matić je osnivačica i direktorica brenda za žene u biznisu Women in Adria. Kroz portal www.womeninadria.com i niz događaja diljem Hrvatske ima ogromni utjecaj na promociju i osnaživanje ženskog poduzetništva. Poduzetnicama-početnicama kao i onima koje su već dugo u biznisu Women in Adria omogućava umrežavanje, edukaciju, a prvenstveno zajednicu žena koje se susreću s istim izazovima. 

Privatnom sektoru pomaže bolje razumjeti potrebe poduzetnica i prilagoditi im svoju ponudu, a bori se i za to u javnom sektoru. Prije pokretanja vlastitog biznisa, većinu karijere provela je u Big 4 međunarodnim revizorskim i konzultantskim kućama gdje je stekla ogromno iskustvo radeći na projektima za najpoznatije hrvatske tvrtke. Mama je triju djevojčica.  

Krunoslav Komesar

Član nadzornog odbora

Krunoslav je osnivač, CEO i konzultant u tvrtki Gark konzalting d.o.o.. Ovlašteni je inženjer građevinarstva , stalni sudski vještak za graditeljstvo i procjenu nekretnina. Angažiran je na brojnim investicijskim projektima  kao konzultant, voditelj projekta i/ili nadzorni inženjer, te na građevinskim vještačenjima na velikim investicijskim projektima. U svom radu veliki dio vremena posvećuje edukaciji i stručnoj pomoći naručiteljima, projektantima ali i izvođačima a posebno mlađim kolegama iz struke.

U slobodno vrijeme volonterski je angažiran u neprofitnim strukovnim udrugama - predsjednik je Udruge konzultantskih društava u graditeljstvu (UKDG), podpredsjednik je Hrvatskog društva sudskih vještaka i procjenitelja (HDSVIP) i jedan od osnivača i član UO-a Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo – interventna služba (HCPI-IS).

Dobitnik je godišnje nagrade „Kolos“ Hrvatske komore inženjera građevinarstva - HKIG za projekt organizacije izgradnje hotelskog kompleksa Pical u Poreču za 2020.g. Svoj posao prvenstveno doživljava kao poziv a ne kao nešto od čega se živi.


Silvija Popović

Članica nadzornog odbora

Silvija Popović je savjetnica za poslovni i mentalni razvoj te internacionalni govornik. Također je predsjednica podružnog ureda udruge Glas poduzetnika u Petrinji. Silvija je višestruka poduzetnica, posjeduje konzultantsku tvrtku te servis za čišćenje.

Nastupala je diljem Europe i USA kao internacionalni govornik na temu mentalnog sklopa i poduzetništva. Nositeljica je naslovnice londonskog časopisa Sovereign. Dobitnica je nagrade za iznimnu lidericu "Exceptional leader of excellence "od strane Woman Economic Foruma (UK). Osim toga, dijelila je pozornicu s poznatim osobama poput: Mel Gibsona, Mark Wahlberga, Charlie Sheena te Steve Wozniaka.

Bruno Samardžić 

Član nadzornog odbora

Bruno Samardžić programer je i poduzetnik, suosnivač tvrtke AltiBiz d.o.o. koja se bavi razvojem softvera za projektno planiranje i kolaboraciju. Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva diplomirao je 2008. godine i postao magistar računarstva. Već za vrijeme studija zaplovio je u poduzetničkim i freelancer vodama.

Nakon studiranja osnovao je svoju prvu tvrtku i vrlo brzo je počeo raditi na enterprise projektima i aplikacijama kao vanjski suradnik i konzultant, u Hrvatskoj, SAD-u i UK-u. Još od studentskih dana je društveno aktivan: bio je član studentske udruge BEST, osnivač i član Rotaract kluba Sesvete, osnivač i član JCI Zagreb, a danas je aktivni član i osnivač Rotary kluba Rijeka Novi Val. 

Jedan od interesa mu je i ekologija te se usavršavao na temu stvaranja energije iz otpada na University of Connecticut. U slobodno vrijeme, Bruno voli putovati sa svoje dvoje djece i ženom, a živi na relaciji Zagreb – Rijeka.